Stoppen met roken en acupunctuur

Hulpmiddelen bij het stoppen met roken Acupunctuur

Wil jij stoppen met roken en acupunctuur proberen?

Stoppen met roken en acupunctuur. Werkt dat? Die vraag krijgen wij heel vaak van patiënten. Dat is ook niet verwonderlijk: hedendaags wil de grootste groep van rokers graag een meer gezonde levensstijl. Daarnaast wordt roken wordt steeds meer in de ban gedaan door de overheid en die de accijnzen ook nog eens flink heeft verhoogd. Rokers willen weliswaar heel graag stoppen, maar door hun verslaving is het gewoonweg heel moeilijk. Deze rokers zoeken vaak ondersteuning in de vorm van nicotinepleisters etc. Helaas werkt dit niet voor iedereen. Heb jij wel eens aan acupunctuur gedacht?

Jaarlijks lukt het ruim 100.000 mensen om écht te stoppen met roken. Ruim de helft daarvan heeft te maken met ontwenningsverschijnselen zoals irritatie, lusteloos voelen, slaapproblemen, etc. De drang om weer een sigaret op te pakken ligt op de loer. Naast stoppen met roken met acupunctuur zijn er ook vanuit de overheid en verschillende organisaties initiatieven die je hierbij kunnen ondersteunen.

Een jaarlijks terugkerend fenomeen is het project Stoptober. Hiermee wordt landelijk geprobeerd aandacht voor deze verslaving te vragen en probeert men rokers zo ver te krijgen dat zij de hele maand oktober niet roken. Waarom? De kans is namelijk maar liefst 5x zo groot als je een hele maand volhoudt om niet te roken! Des te meer reden dat hier diverse organisaties zoals het ministerie van VWS, de GGD-GHOR, de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en anderen dit initiatief ondersteunen.

Stoppen met roken en ontwenningsverschijnselen

Bij het stoppen met roken komen er veel ontwenningsverschijnselen om de hoek kijken. Denk hierbij aan slaapproblemen, een lort lontje, snel geïrriteerd, vreetbuien en traagheid. Met name de eerste 3 weken zijn het moeilijkst. Je lichaam snakt naar nicotine en je geestelijke afhankelijkheid schreeuwt om een sigaret. Juist deze ontwenningsverschijnselen maken het erg zwaar om te stoppen met roken. Die cruciale periode is heel belangrijk. En daar kan acupunctuur een grote rol in spelen.

Afkickverschijnselen

Wil jij ondersteuning bij het stoppen met roken? Acupunctuur kan jij hier heel goed bij helpen. Maar let op: met alleen stoppen met roken en acupunctuur behandelingen ben je er nog niet. Als ex-roker moet jij zelf in die periode ook keihard aan de slag! De acupuncturist kan je heel goed ondersteunen, maar door alleen acupunctuurbehandelingen te ondergaan ben je er nog niet.

Er wordt ook veel van jou als patiënt verwacht. Jij moet je best doen om geen sigaret meer op te steken. Dat kan door verschillende systematische handelingen die jij normaal gesproken doet, tegen te gaan. Wij kunnen jou hier heel goed in begeleiden en spreken dit met jou door in het begin van de acupunctuurbehandeling. Bij het stoppen met roken zal acupunctuur de scherpe randjes van de afkickverschijnselen wegnemen. Door acupunctuur zal je merken dat je lekkerder in je vel gaat zitten en minder last zal hebben van deze afkickverschijnselen.

Ondertussen gebeurd er ook veel op de achtergrond waarbij de werking van de Chinese Geneeskunde met acupunctuur tot haar recht komt: het zal de energie in jouw longen versterken, jouw lichaam ontgiften en jouw lichaam meer een nieuw rookvrij evenwicht brengen.

Heb je nog vragen over acupunctuur en stoppen met roken?

Wilt je meer weten over acupunctuur en stoppen met roken? Neem dan contact met ons op; wij geven je graag uitleg en zullen onze visie en behandelmethode aan jou toelichten.

Dekt jouw verzekering acupunctuur?

Dekt jouw verzekering acupunctuur? Lees hier meer over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Yuk Chi Acupunctuur is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur Haarlem

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam.

Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten