Migraine en acupunctuur

Migraine en acupunctuur

Migraine en acupunctuur

Migraine en acupunctuur | In Nederland heeft circa 20% van de bevolking iedere dag last van zware hoofdpijnen. Hiervan zijn er ruim 70.000 die worden veroorzaakt door migraine. Vaak worden specifieke medicijnen voorgeschreven, maar vaak ook niet en moet men het doen met de gebruikelijke pijnstillers zoals paracetamol. Pijnstillers onderdrukken de hoofdpijn en deze ebt uiteindelijk weg. Is het niet beter om de oorzaak aan te pakken? Heb jij wel eens nagedacht om bij migraine acupunctuur te proberen?

Nederland telt ruim 3,5 miljoen migraine patiënten. Ongeveer 1/3 bezoekt geen dokter voor deze klachten. Hierdoor wordt de kans op een verkeerde of te late behandeling van deze chronische hersenziekte groot. Volgens het WHO (World Health Organization) is migraine de meest invaliderende ziekte en zo complex dat het soms moeilijk is te diagnosticeren.

De wetenschap heeft verschillende soorten hoofdpijnen gedefinieerd:

  • episodische of chronische spanningshoofdpijn,
  • clusterhoofdpijn en
  • migraine

Omdat migraine vaak wisselende symptomen heeft, wordt deze vorm van zware hoofdpijn niet altijd snel opgemerkt. Het stellen van de juiste diagnose is niet altijd even makkelijk. De voorzitter van de Hoofdpijnpatiëntenvereniging verklaarde eerder al dat mensen met migraine op veel verschillende prikkels kunnen reageren, zoals geluid, licht en temperatuur. Er zijn zelfs gevallen waarbij men getriggerd raakt door een verschil in luchtkwaliteit. Daarnaast kunnen ook andere, dagelijkse zaken de migraine aanvallen versnellen of erger maken. Denk hierbij aan stress, niet tijdig eten, flinke vermoeidheid, onregelmatige werktijden, etc. Het is zaak om deze triggers zo veel mogelijk te voorkomen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar veel prikkels op het bijvoorbeeld het werk zijn te voorkomen.

Migraine op het werk en gevolgen

Jaarlijks kost deze hersenaandoening circa 1,7 miljard euro. Vanwege de migraine melden veel werknemers zich ziek waarmee ook de productie bij veel bedrijven op die momenten onder druk komen te staan. Gemiddeld is een patiënt met migraine tijdens een aanval voor ruim 43% invalide; de patiënt kan helaas niet meer doen dan ziek in bed kruipen.

In het verleden zijn er vaker onderzoeken gedaan naar de economische gevolgen van deze ziekte. Onder regie van de Nederlandse Hoofdpijn Vereniging zijn er richtlijnen opgesteld voor alle betrokken beroepsverenigingen, waaronder huisartsen, neurologen, pijnverpleegkundigen, psychologen, verzekeringsgeneeskundigen, etc. Deze richtlijnen bevatten onder andere een aantal bepalingen hoe men meer rekening kan houden met de migraine van de werknemer.

Migraine en acupunctuur

Migraine en acupunctuur gaan heel goed samen. Door middel van acupunctuur worden niet alleen de symptomen bestreden, ook heeft de traditionele Chinese geneeswijze een positieve werking op de aanpak van de oorzaak. Migraine wordt vanuit de acupunctuur benaderd als een ‘stijgende energie’, welke wordt veroorzaakt door ‘leegte’. Deze ‘leegte’ is te vertalen als de verschijnselen die een migraine patiënt vaak heeft vlak voor de aanval. Denk hierbij aan lichtflitsen, tintelingen in het gezicht (vaak rondom de mond) en het gevoel van flauwte. Vanuit de ‘leegte’ stijgt de energie waarbij de symptomen als zware en bonkende hoofdpijn en een rood gezicht optreden.

Bestrijding

Acupunctuur is erop gericht deze ‘leegte’ te voorkomen. Daarmee wordt ook de ‘stijgende energie’ vermeden waardoor de migraine geen kans krijgt. Het positieve effect van acupunctuur is vaak al met een aantal behandelingen merkbaar.

Vragen over migraine en acupunctuur

Wilt u meer weten over migraine en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Yuk Chi Acupunctuur is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur Haarlem

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam.

Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten