Haarlem Acupunctuur
Acupuncturist Yuk Chi de Jong – Kan

Acupunctuur Haarlem praktijk

Haarlem Acupunctuur

Onze acupunctuur praktijk grenst direct aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne en grote professionele praktijk bestaat uit een zelfstandige ruimte met wachtruimte, receptie en drie behandelkamers. Naast traditionele acupunctuur met naalden bieden wij ook geavanceerde laseracupunctuur aan, een zeer moderne vorm van acupunctuur dat werkt op basis van laserlicht. Bij deze variant worden geen naalden gebruikt maar worden laserdraden op specifieke acupunctuurpunten geplakt. Het effect van laseracupunctuur is hetzelfde als traditionele acupunctuur, alleen dan zonder acupunctuurnaalden. Deze moderne acupunctuur met laserlicht is ideaal voor mensen die bang zijn voor naalden, voor mensen met huidproblemen en voor kinderen.

Acupuncturist en eigenaar Yuk Chi de Jong – Kan

Yuk Chi is van Chinese komaf, maar gewoon geboren en getogen in Amsterdam. Zij spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Kantonees. In het verleden was Yuk Chi jurist bij verschillende (semi)overheidsinstellingen en bedrijven. Haar hart lag echter bij het helpen van mensen, waarbij haar liefde voor acupunctuur de overhand nam. Tijdens haar werkzaamheden als jurist volgde zij een 4-jarige opleiding Acupunctuur aan de Hwa To University in Nederland. Tijdens haar studie heeft Yuk Chi veel praktijkervaring opgedaan op haar stageplaatsen in Koog aan de Zaan en in Beijing (China). Inmiddels bestaat haar praktijk al vele jaren en oefent zij haar beroep met veel succes uit.

  • ✓ Eigenaar en acupuncturist Yuk Chi is Chinees en spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Kantonees
  • ✓ Studie Acupunctuur succesvol gevolgd aan Hwa To University met stage in Zaandam en Beijing (China)
  • ✓ Naast Chinese Geneeskunde is zij opgeleid met Westerse medische basiskennis
  • ✓ Erkende acupuncturist met veel ervaring bij veel uiteenlopende klachten
  • ✓ Deskundig, betrouwbaar en succesvol

 

Acupunctuur Haarlem - Yuk Chi Acupunctuur

Acupuncturist en eigenaar Yuk Chi de Jong – Kan

 

Afstudeerscriptie over ziekte van Alzheimer en acupunctuur

Aan het het einde van haar acupunctuurstudie heeft Yuk Chi haar scriptie geschreven met als onderwerp: “Dementie, de ziekte van Alzheimer”. Deze ziekte staat bij zowel de Westerse Geneeskunde en Chinese Geneeswijze volop in de belangstelling en beiden zijn vanuit haar eigen specialisme op zoek naar de oplossing hiervoor.

Deze ziekte is een sociaaleconomisch probleem van de 21ste eeuw. Met haar scriptie beoogt Yuk Chi een bijdrage te leveren aan het vinden van een oplossing van Alzheimer. En hoe klein deze bijdrage ten opzichte van het geheel is, elke stap is er weer één richting een oplossing. In deze scriptie wordt vanuit het perspectief van zowel de reguliere geneeskunde als van de Chinese geneeswijze gekeken naar Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. Lees de online scriptie “Dementie, de ziekte van Alzheimer. Vergeten te onthouden…”

Acupunctuur ziekte van alzheimer

Artikel Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) is de grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten. Deze vereniging was onder de indruk van de scriptie “Dementie, de ziekte van Alzheimer”, waarna zij heeft besloten een artikel hierover te plaatsen in haar vakblad Huang Ti. Lees hier het artikel van de beroepsvereniging NVA

Ziekte van alzheimer acupunctuur artikel

Veelgestelde vragen over de kwaliteit en duur van acupunctuur behandelingen

Hoe weet ik of mijn acupuncturist goed is?

Het is belangrijk dat een acupunctuurpraktijk aangesloten is bij een beroepsvereniging. Zij stellen namelijk kwaliteitseisen waar haar leden aan moeten voldoen. De NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) is de grootste in Nederland en een goed voorbeeld daarvan. Acupunctuurpraktijk Haarlem is aangesloten bij de NVA.

Hoe lang duurt een acupunctuurbehandeling?

Eerst volgt er een intake gesprek is telefonisch van ongeveer 15 minuten. De fysieke acupunctuur behandelingen met acupunctuurnaalden of laseracupunctuur duren ongeveer 30 minuten per behandeling.

Aantal acupunctuur behandelingen: hoeveel heb ik er nodig?

Het aantal acupunctuurbehandelingen zijn afhankelijk van de ernst, duur en aard van uw probleem. Voor sommige problemen die eenvoudig zijn kan men al klaar zijn met één behandeling. Over het algemeen zijn er circa 5 tot 10 acupunctuur behandelingen nodig om uw klachten te verlichten. Sommige chronische en degeneratieve aandoeningen hebben echter meer behandelingen nodig. Daarnaast kan uw acupuncturist extra raad/tips meegeven, zoals een aanpassing van uw dieet, specifieke oefeningen of het nemen van Chinese kruiden.

Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig voor acupunctuur?

Nee. Je kunt gewoon e-mailen of bellen voor het maken van een afspraak.

Moet ik nog rekening houden als ik voor mijn eerste acupunctuurbehandeling kom?

Kort na de telefonische intake vindt de eerste acupunctuurbehandeling plaats. Tijdens deze behandeling worden jouw polsen op diverse niveaus gevoeld en gekeken naar andere uiterlijke kenmerken zoals jouw tong, uitstraling, totale lichaamshouding en motoriek. Daarbij wordt een vooropgestelde behandeling aan jou uitgelegd. De acupuncturist zal jou vertellen wat je mag verwachten van de therapie, en tips geven om zelf wat aan de situatie te doen.  Indien nodig verwijs ik Yuk Chi jou naar een dokter of naar een andere therapeut.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Acupunctuur Haarlem is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek de praktijk van Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Acpunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam. Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Acupunctuur Haarlem is onderdeel van Yuk Chi Acupunctuur.

Contact

Acupunctuur Haarlem

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten