Acupunctuur zonder naalden?
Laseracupunctuur

Acupunctuur zonder naalden - Laseracupunctuur

Acupunctuur zonder naalden

Bij traditionele acupunctuur wordt altijd gebruik gemaakt van naalden. Dat is een lastige als je bang bent voor acupunctuur naalden. Wist je dat er ook acupunctuur zonder naalden bestaat?

Acupunctuur Haarlem biedt ook acupunctuur zonder naalden aan. Wij hebben twee geavanceerde laseracupunctuur apparaten waarbij er geen acupunctuur naalden worden geprikt. Handig als je bang bent voor naalden!

Laser acupunctuur

Laser acupunctuur is een moderne vorm van traditionele geneeskunde, waarmee patiënten met rood laserlicht worden behandelt. In plaats van acupunctuurnaalden worden er verschillende draden op de specifieke acupunctuur punten van het lichaam geplaatst. Hierdoor gaat vervolgens rood laserlicht met 40 milliwatt doorheen. Ter vergelijking: een gloeilamp heeft 40 Watt; een acupunctuur laserlicht is dus circa 1.000 keer lichter. Deze behandeling is dan ook volledig pijnloos en toch zeer effectief doordat het laserlicht gebundeld op de huid binnenkomt. Er wordt geen warmte afgegeven vanwege het lage aantal milliwatt. Je voelt dan ook niets van laser acupunctuur.

Onze laserapparaten werken met ieder met 10 elektroden. Hier komt het laserlicht uit. Zie ook onderstaande afbeelding. De elektroden worden met zachte tape op de acupunctuurpunten van het lichaam geplakt. De exacte plaatsen zijn afhankelijk van jouw situatie en waarvoor jij behandelt wordt. Veel voorkomende plekken waar deze elektroden op worden geplakt zijn het hoofd, oren, rug, buik en ledematen.

Nadat alle elektroden zijn vastgeplakt wordt het laseracupunctuur apparaat aangezet en zullen de uiteinden een rood licht afgeven. De laser blijft circa 10 tot 30 minuten aan staan, afhankelijk van de exacte behandeling en leeftijd van de patiënt. Tijdens deze behandeling lig je ontspannen op een comfortabele behandeltafel. Kinderen zullen doorgaans korter worden behandelt. Dit komt doordat de vitale energie van kinderen zeer bewegelijk en sterk is. Overstimulatie ligt bij kinderen al snel op de loer.

Laser acupunctuur - acupunctuur zonder naalden
Illustratie: Michaelheim-Shutterstock

Voor wie is laseracupunctuur?

Laseracupunctuur is zeer geschikt voor patiënten die geen naalden willen, maar ook voor patiënten die niet mogen. Voor kinderen is deze techniek uitermate interessant, omdat zij vaak bang zijn voor naalden. Datzelfde geldt uiteraard ook voor volwassen met deze angst. Omdat niet iedere acupuncturist over deze geavanceerde en dure techniek beschikt, hebben wij veel patiënten die graag laseracupunctuur bij ons ondergaan.

Laseracupunctuur en wetenschappelijke onderzoeken

Er zijn al verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar acupunctuur met een laser. Daaruit blijkt dat laseracupunctuur verscheidende positieve effecten heeft. Het zorgt bijvoorbeeld voor een betere doorbloeding, het zorgt voor een betere aanmaak van collageen (collageen is een eiwit dat helpt de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden) en het is ontstekingsremmend. Daarbij zorgt laseracupunctuur ook voor de stimulans van APT (aka Adenosinetrifosfaat is nodig voor het vrijmaken van energie in het lichaam) en vermindert het de prikkelbaarheid van alle zenuwen in je lichaam met je hersenen. Alle pijnprikkels gaan immers via het zenuwstelsel.

Wil je acupunctuur proberen maar wil je geen acupunctuurnaalden: dan is laseracupunctuur de oplossing voor jou.

Veelgestelde vragen over acupunctuur zonder naalden

Wat is laser acupunctuur?

Laser acupunctuur is acupunctuur waarbij met behulp van rood laserlicht wordt behandeld. Het is een moderne methode waarbij zonder naalden Chinese geneeskunde wordt toegepast.

Doet laser acupunctuur pijn?

Laser acupunctuur is volledig naaldloos en volledig pijnloos.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Acupunctuur Haarlem is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek de praktijk van Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Acpunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam. Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Acupunctuur Haarlem is onderdeel van Yuk Chi Acupunctuur.

Contact

Acupunctuur Haarlem

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten