Acupunctuur verzekering en vergoeding

Verzekering acupunctuur Haarlem

Acupunctuur verzekering: krijg ik een vergoeding?

Wil je acupunctuur proberen en in balans blijven? Neem dan even de tijd om te controleren of je acupunctuur verzekering voldoende vergoed wordt. In veel gevallen krijg je voor acupunctuur namelijk een vergoeding van je zorgverzekeraar, maar in sommige gevallen niet. Lees hieronder enkele vragen met antwoorden en feiten over de acupunctuur zorgverzekering.

Aanvullende acupunctuur verzekering

Acupunctuurbehandelingen vallen in de meeste gevallen onder de aanvullende verzekering. Je vindt ze terug in de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’. Acupunctuur valt dus niet onder de basisverzekering.

Is de vergoeding voor acupunctuur volledig of gedeeltelijk?

Vrijwel alle verzekeraars bieden een acupunctuur verzekering aan. Wel kan het tussen de aanbieders verschillen of een behandeling volledig gedekt is of slechts gedeeltelijk. Veel verzekeraars hebben ook verschillende aanvullende verzekeringen waarbij ook hier onderlinge verschillen over de hoogte van de acupunctuur verzekering gelden. Lees dus altijd de polisvoorwaarden goed door.

Een erkende beroepsvereniging voor acupunctuur

Let op: dit is een eis van de meeste verzekeraars! Zij zullen de kosten (deels) vergoeden op voorwaarde dat de acupuncturist persoonlijk is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Door deze erkenning beschikken zij over een AGB praktijkcode en AGB zorgverlenercode waarmee verzekeraars daadwerkelijk kunnen uitkeren. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie KAB.

Maximum bedrag per behandeling

In veel gevallen vergoeden zorgverzekeraars een maximum bedrag per acupunctuur behandeling. Daarbij wordt er vaak een maximum vergoeding per kalenderjaar uitgekeerd.

Acupunctuur factuur declareren bij de verzekering

Na de behandeling betaal je de acupuncturist rechtstreeks via het pinapparaat of in cash. Hierbij wordt jou direct een digitale factuur (PDF) toegezonden via de mail. Deze factuur kan je vervolgens declareren bij jouw verzekering die jou vervolgens uitbetaald.

Acupunctuur en eigen risico

De kosten van acupunctuur vallen niet onder het eigen risico van jouw verzekering.

Acupuncturist of arts-acupuncturist?

Sommige verzekeraars maken onderscheid tussen een acupuncturist en een art-acupuncturist. Een arts-acupuncturist is iemand die daadwerkelijk arts is en daarnaast ook acupuncturist is. Een acupuncturist is iemand die geen arts is maar wel acupunctuur behandelaar is. Let op: een goede acupuncturist heeft een full time 4 jarige acupunctuur opleiding gevolgd en niet enkel een paar acupunctuurvakken als onderdeel van een andere reguliere opleiding!

Heb ik een verwijsbrief van de dokter nodig voor acupunctuur?

Nee, voor acupunctuur heb je geen verwijsbrief nodig van de dokter. Je kan dus met iedere acupunctuurpraktijk rechtstreeks contact op nemen voor het maken van een afspraak. Desalniettemin kan het geen kwaad om jouw eigen dokter in te lichten dat je graag acupunctuur wil doen.

Vragen over de acupunctuur zorgverzekering

Meer informatie over ons tarief en vergoedingen vind je hier. Wil je meer weten over jouw acupunctuur verzekering en de mogelijke wel/geen dekking? Neem dan contact met ons op.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Yuk Chi Acupunctuur is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur Haarlem

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam.

Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten