Acupunctuur tarief
Yuk Chi Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur tarief acupuncturist

Acupunctuur tarief

Voordat u uw eerste behandeling ondergaat, krijgt u eerst een telefonische intake. Tijdens deze uitgebreide intake gaan wij dieper in op uw gezondheidsproblemen, vertellen wij u meer over onze werkwijze en nemen wij de tijd om al uw vragen beantwoorden. Dit intake gesprek is kosteloos.

Tijdens deze intake maken wij ook een afspraak voor een eerste acupunctuurbehandeling bij ons in de praktijk. Tijdens deze behandeling onderzoeken wij u verder en wordt er een diagnose vastgesteld. Na deze diagnose wordt u uitgelegd wat de exacte behandeling zal zijn die het beste bij u past. De acupunctuur behandelingen duren ongeveer 30 minuten per sessie. Bij alle behandelingen daarna is er geen intake meer nodig en wordt u direct behandelt. Tijdens deze behandelingen worden uiteraard wel uw gezondheidsproblemen besproken en de voortgang daarvan.

Het acupunctuur tarief voor volwassenen/kinderen bedraagt € 80,- per behandeling.
Omdat Chines kruiden in sommige gevallen het effect van de acupunctuurbehandeling kan versterken, raden wij soms ook deze kruiden aan. De kosten van een potje met Chinese kruiden bedraagt € 12,50.

Na de behandeling kunt u direct betalen door middel van pinnen. Een factuur wordt u diezelfde dag nog toegezonden via de e-mail. Deze factuur kunt u vervolgens zelf indienen bij uw zorgverzekeraar.

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat wij een dossier aanleggen. Dit is een wettelijke plicht opgelegd door de Wet op de geneeskundige behandelings-overeenkomst (WGBO). Uw dossier bevat uw persoonsgegevens, aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen. Uiteraard gaan wij hier correct mee om. Lees hier onze privacyverklaring. Op de levering van onze goederen en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Acupunctuur tarief en vergoeding zorgverzekering

Worden uw acupunctuurbehandelingen door uw zorgverzekeraar vergoedt? De hoogte van de vergoeding van het acupunctuur tarief verschilt per zorgverzekeraar. Lees hier meer over de vergoedingen van acupunctuur.

Uw zorgverzekeraar heeft gegevens van ons nodig. Deze gegevens staan altijd en duidelijk op de factuur vermeldt. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Yuk Chi Acupunctuur BV beschikt over een AGB praktijkcode (90064776) en AGB zorgverlenercode (90058776).

Mocht u niet tevreden zijn over ons of over onze werkwijze, dan graag wij graag met u in gesprek om samen een gepaste oplossing te vinden. Niet opgeloste geschillen kunnen conform de klachtenprocedure van de NVA en de Wkkgz worden voorgelegd aan de Stichting Zorggeschil.

Zorgverzekering 2022 en acupunctuur tarief vergoeding

In Nederland wordt acupunctuur heel vaak – en steeds vaker – toegepast. De meeste zorgverzekeraars bieden vergoedingen aan voor acupunctuur in het aanvullende zorgpakket. De hoogte van deze vergoeding van het acupunctuur tarief verschilt echter per aanbieder en ook per polis. Dit geldt ook voor de voorwaarden: de ene zorgverzekeraar biedt een grotere dekking dan een andere maar kan daarbij ook weer andere voorwaarden stellen. Let daarom op of je voldoet aan alle voorwaarden die jouw zorgverzekeraar eist. In de meeste gevallen vergoeden zorgverzekeraars alleen het acupunctuur tarief als de acupuncturist is aangesloten bij een door hen erkende beroepsvereniging. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).

Bijna alle aanvullende zorgverzekeringen vergoeden het acupunctuur tarief. In het te downloaden ‘Overzicht Zorgverzekering 2022 en acupunctuur’ (bron: NVA) kunt u nagaan of uw zorgverzekering dekking biedt.

Note: het te downloaden overzicht ‘Overzicht Zorgverzekering 2022 en acupunctuur’ (pdf) geeft een indicatie van de vergoedingen. Kijk altijd in uw eigen polis of neem contact op met uw eigen zorgverzekeraar om zeker te zijn dat de acupunctuurbehandelingen daadwerkelijk worden vergoed.

Veelgestelde vragen over acupunctuur behandelingen en vergoedingen

Wat kost een behandeling voor acupunctuur?

Het telefonische intakegesprek is gratis en duurt ongeveer 15 minuten. De acupunctuur behandelingen duren ongeveer 30 minuten per sessie en het acupunctuur tarief is € 80,- per keer.

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekering?

De meeste verzekeraars vergoeden acupunctuur gedeeltelijk voor verzekerden met een aanvullend pakket. Wij raden altijd aan om dit te checken in uw eigen polis of door contact opnemen met uw verzekeraar.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Yuk Chi Acupunctuur is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur Haarlem

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam.

Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten