Acupunctuur naalden
Acupunctuur naalden zijn vrijwel pijnloos en heel dun

Acupunctuur naalden

Acupunctuur naalden zijn heel dun en worden aangebracht op specifieke punten

De naalden die worden gebruikt bij acupunctuur zijn erg dun en worden op hele specifieke punten geprikt. In tegenstelling tot injecteernaalden zijn acupunctuurnaalden niet hol want er hoeft een bloed of een vloeistof doorheen. De naalden die specifiek worden gebruikt voor acupunctuur zijn dan 4x dunner dat die je bij de dokter of bij een corona vaccinatiecentrum ziet.

Omdat de acupunctuurnaalden zo dun zijn, voel je deze bijna niet. Vaak voelen acupunctuur patiënten slechts een klein prikje. Sommige plekken op het lichaam zijn wat gevoeliger, op andere plekken merk je niet eens dat de naald erin gaat.

Heel veel nieuwe patiënten zonder ervaring met acupunctuur geven aan dat zij er best tegenop kijken en spannend vinden om te worden geprikt. Maar achteraf zeggen diezelfde patiënten dat het eigenlijk heel erg meeviel. Het is eerder de gedachte aan het prikken met een naald – zoals je ook bij de dokter ziet – waarvoor ze bang zijn. In de praktijk beseffen ze pas dat acupunctuurnaalden eigenlijk vrijwel pijnloos is.

Acupunctuurnaalden op verschillende plekken

De naalden worden op verscheidende lichaamsdelen geprikt. Voor iedere pijnklacht gelden andere plekken waarin de naalden worden geplaatst. De exacte plekken verschillen dan ook per persoonlijke situatie. Waar heb jij last van? Wat heb jij nodig om weer in balans te kunnen komen? De acupuncturist kan dan ook in verschillende plekken prikken; iedereen is anders. Veelvoorkomende plekken waarin acupunctuurnaalden worden geplaatst zijn de buik, hoofd, rug, oren en armen en benen.

Zodra alle acupunctuurnaalden in het lichaam zitten, dan is het de bedoeling dat je circa 30 minuten rustig blijft liggen. Dit is de tijd dat de naalden hun werk doen om jouw energie in vitale balans kunnen brengen. Hierbij lig je op een zeer comfortabele behandeltafel en kan je ervoor kiezen om eventueel rustige muziek te luisteren. Na deze 30 minuten worden de naalden weer verwijderd en is de acupunctuurbehandeling klaar. De behandeltijd voor kinderen is echter aanzienlijk korter. Hoe jonger de patiënt is, des te korter de te behandelen tijd. De reden hierachter is dat de vitale energie bij kinderen zeer bewegelijk en sterk is. Bij een te lange behandeling worden kinderen al snel overstimuleerd.

Acupunctuur en dry needling naalden

Veel mensen hebben ervaring met dryneedling bij de fysiotherapeut. Bij dryneedling wordt ook gebruik gemaakt van acupunctuurnaalden; de roots van dryneedling liggen ook bij acupunctuur. Dryneedling is echter over het algemeen erg pijnlijk, omdat er bij deze behandeling expres gevoelige triggerpoints worden gemanipuleerd.

Bij traditionele acupunctuur wordt een energetische behandeling toegepast. Dit zorgt ervoor dat een acupunctuurbehandeling met naalden vrijwel pijnloos is. Het is dan ook niet noodzakelijk om in de triggerpoints te prikken, zoals bij dryneedling wel gebeurt. Het is dus een compleet andere behandeling.

Ben jij bang voor naalden?

Vind je de acupunctuur naalden toch te gevoelig of ben je bang hiervoor? Dan bieden wij ook laseracupunctuur aan: acupunctuur zonder naalden.

Veelgestelde vragen over acupunctuur naalden

Doet acupunctuur pijn?

Eigenlijk niet. Alhoewel de ene persoon gevoeliger is dan een ander. Acupunctuur naalden zijn 4x zo dun als injectienaalden die ze in het ziekenhuis of bij de dokter gebruiken. Het is wel mogelijk dat een naald een klein stroompje bij het zetten of een drukkend gevoel tijdens de behandeling geeft. Dit gevoel met een acupunctuur naald is echter compleet anders dan bij het gevoel van een injectienaald.

Zijn acupunctuur naalden wel steriel?

Bij onze acupunctuurbehandelingen maken we altijd gebruik van nieuwe steriele naalden die wij na de behandeling niet meer gebruiken.

Is acupunctuur veilig?

Zolang de acupunctuurbehandeling wordt uitgevoerd door een gediplomeerd acupuncturist die tevens erkend is door een beroepsvereniging zoals de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur), is de acupunctuur volkomen veilig.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Acupunctuur Haarlem is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek de praktijk van Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Acpunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam. Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Acupunctuur Haarlem is onderdeel van Yuk Chi Acupunctuur.

Contact

Acupunctuur Haarlem

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten