Acupunctuur en zwanger worden

Acupunctuur en zwanger

Acupunctuur en zwanger worden: hoe werkt dat eigenlijk?

Door verschillende problemen kan het veel langer duren voordat je zwanger bent. Redenen zijn bijvoorbeeld stress, niet goed in je vel zitten, psychische klachten, etc. Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur om zwanger te worden?

Het lukt vaak om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Maar het lukt ook heel vaak niet. Vaak is het een schaamte die er voor zorgt dat – wanneer het niet direct lukt – men dit niet snel deelt met anderen. Het gebeurd echter best vaak. Het is ook niet fijn om telkens een negatieve zwangerschapstest onder ogen te krijgen. Hoe vaker dit gebeurd, hoe groter de teleurstelling en stress. In veel gevallen maken koppels dan ook gebruik van de extra mogelijkheden, zoals IUI en IVF/ICS. Daarmee wordt de kans maar ook de druk nog een stuk groter. En wat als dat niet helemaal volgens wens gaat? Wat dan? Probeer eens acupunctuur om zwanger te worden.

Problemen met de vruchtbaarheid bij vrouwen

De oorzaak om maar niet zwanger te geraken ligt niet altijd bij de vrouw. Het probleem kan ook bij de man liggen, of zelfs bij beide partners. En in veel gevallen zijn er geen vindbare oorzaken waarom een zwangerschap uitblijft. Voor vrouwen zijn er verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen, zoals de eerder genoemde IUI en IVF/ICS. Dit soort trajecten zijn zwaar maar bieden vaak wel uitkomst. Mochten deze behandelingen geen soelaas bieden of wil je een goede steun in de rug tijdens deze vruchtbaarheidsbehandelingen (aanrader), dan kan je aan acupunctuur denken om je kans om zwanger te worden te vergroten.

Problemen met de vruchtbaarheid bij mannen

Maar hoe zit bij mannen? Wat als de kwaliteit van sperma niet (helemaal) goed is? De man kan hiervoor een aantal tips volgen voor het verbeteren van de kwaliteit van sperma:

  • Drink (die periode) geen alcohol
  • Stop met roken.
  • Draag geen strakke (onder)broeken waarmee alles wordt beknelt.
  • Eet gezond en zorg dat je voldoende vicamine C en zink binnen krijgt.
  • Pas op voor elektrische dekens.
  • Pas op voor schadelijke stoffen, bijvoorbeeld in schoonmaakmiddelen ed.
  • Bij een zittend beroep: probeer voldoende pauzes te nemen en ga wandelen.

Volgens de Chinese geneeskunde ziet men de oorzaak van slechte spermakwaliteit door een slechte Nier energie. Door het versterken van deze Nier energie en door het verbeteren van de bloedcirculatie in het gebied van de genitaliën, kan het sperma flink worden verbeterd. In dit geval kan je dus acupunctuur proberen waardoor de kans om zwanger te geraken flink wordt vergroot. Aangezien de productietijd van sperma 70 tot 90 dagen duurt, is een dergelijk behandeltraject met acupunctuur van circa 3 maanden aan te bevelen.

Vragen over acupunctuur en zwanger worden

Wil jij meer te weet komen over over zwanger worden en onze acupunctuur behandelingen? Bel dan naar 023 – 888 21 00 of stuur een email.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Wil je acupunctuur proberen? Check dan goed bij je zorgverzekeraar of acupunctuur voldoende wordt vergoed. In veel gevallen geldt een vergoeding, maar in sommige gevallen niet. Lees hier meer feiten en antwoorden over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Acupunctuur Haarlem is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek de praktijk van Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Acpunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam. Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Acupunctuur Haarlem is onderdeel van Yuk Chi Acupunctuur.

Contact

Acupunctuur Haarlem

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten