Acupunctuur en hoofdpijn

Hoofdpijn en acupunctuur

Acupunctuur en hoofdpijn klachten

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht en iedereen heeft er wel eens last van. Wil jij er wat aan doen? Acupunctuur en hoofdpijn problemen gaan erg goed samen. Acupunctuur is een oude Chinese geneeswijze die al duizenden jaren wordt gebruikt om allerlei gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder hoofdpijn. Het is een natuurlijke behandeling die geen bijwerkingen heeft en die effectief kan zijn bij het verminderen van hoofdpijnklachten.

Bij sommige mensen is het echter een regelmatig terugkerend verschijnsel. Dit is erg vervelend, temeer zodra de hoofdpijn heftig dit het totale functioneren kan belemmeren. Pijnstillers helpen soms in meerdere of mindere mate; te veel en langdurig pijnstillers slikken is echter geen wenselijke situatie. In zo’n geval is acupunctuur een goede behandelingsmogelijkheid.

Acupunctuur werkt door middel van het plaatsen van zeer dunne naaldjes op specifieke punten in het lichaam, bekend als acupunctuurpunten. Deze punten bevinden zich langs meridianen, die de energiebanen in het lichaam vormen. Door de naalden op de juiste punten te plaatsen, kan de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd en in balans worden gebracht. Dit kan helpen om pijn en andere klachten te verminderen.

Acupunctuur is een veilige en natuurlijke behandeling die weinig of geen bijwerkingen heeft. Bovendien kan het een effectieve aanvulling zijn op andere behandelingen voor hoofdpijn, zoals medicijnen of fysiotherapie.

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten die met acupunctuur worden behandeld. De behandeling is doeltreffend bij verschillende soorten hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn. Bij hoofdpijn kan acupunctuur helpen om de pijn te verminderen, maar ook om de frequentie en ernst van de hoofdpijn te verminderen.

Spanningshoofdpijn

Binnen de westerse geneeskunde worden er verschillende soorten hoofdpijn onderscheiden, waarvan de spanningshoofdpijn en migraine de bekendste zijn. Spanningshoofdpijn wordt meestal veroorzaakt door spanningen en stress, is meestal gelokaliseerd in het achterhoofd en gaat vaak gepaard met gespannen nekspieren. Migraine is een vasculaire hoofdpijn en wordt apart behandeld.

Migraine, niet zomaar hoofdpijn

Er bestaan diverse soorten primaire hoofdpijn (episodische of chronische spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en migraine). Het stellen van de diagnose is dan ook niet altijd gemakkelijk. Leo van Os, voorzitter van de Nederlandse Hoofdpijn Vereniging (NHV): “We weten dat mensen met migraine kunnen reageren op allerlei prikkels, zoals licht, geluid, temperatuur en luchtkwaliteit. Maar ook onregelmatige werktijden, niet op tijd eten, oververmoeidheid en een gevoel van stress kunnen een migraineaanval versnellen of verergeren. En omdat veel van deze prikkels en triggers op het werk kunnen voorkomen, is het nodig dat we die daar zoveel mogelijk proberen te vermijden.” Lees hier het hele artikel over migraine.

Uit onderzoek is gebleken dat acupunctuur effectief is bij het verminderen van migraine-aanvallen en dat het kan helpen om de ernst en frequentie van de aanvallen te verminderen. Bovendien kan acupunctuur ook helpen om andere symptomen van migraine te verminderen, zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid.

Acupunctuur en hoofdpijn

Acupunctuur kan helpen hoofdpijn te verminderen door de ontspannende werking en het laten doorstromen van de energie van het hoofd naar het lichaam. Tijdens de behandeling richt men zich niet alleen op de hoofdpijn maar ook wat je op dat moment bezig houdt.

Acupunctuur is een veilige en natuurlijke behandeling voor migraine die geen bijwerkingen heeft en die goed te combineren is met andere behandelingen. Bovendien kan acupunctuur ook helpen om stress en andere emotionele factoren te verminderen die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van hoofdpijn.

Vragen over acupunctuur en hoofdpijn

Wilt u meer weten over acupunctuur en hoofdpijn? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Acupunctuur Haarlem is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek de praktijk van Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Acpunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam. Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Acupunctuur Haarlem is onderdeel van Yuk Chi Acupunctuur.

Contact

Acupunctuur Haarlem

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten