Acupunctuur en hielspoor

Acupunctuur en hielspoor

Acupunctuur is een oude behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde die al eeuwenlang wordt gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen. Een van de aandoeningen waarvoor acupunctuur vaak wordt gebruikt, is hielspoor. Hielspoor is een aandoening van de voet waarbij er een pijn aan de onderkant van de hiel ontstaat. Deze pijn kan ernstig zijn en kan leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Hielspoor wordt veroorzaakt door overbelasting van de pees die onder de hiel loopt, waardoor er een ontsteking ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door het dragen van verkeerde schoenen, het lopen op harde ondergronden, of door overgewicht. Het is belangrijk om hielspoor op tijd te behandelen om verdere complicaties te voorkomen.

Acupunctuur en hielspoor

Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking in de hiel. Door middel van het plaatsen van dunne naalden op specifieke acupunctuurpunten in de voet, kan de bloedcirculatie in de hiel worden verbeterd en kan de pijn worden verlicht. Bovendien kan acupunctuur helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het immuunsysteem, wat kan bijdragen aan een snellere genezing van hielspoor.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van acupunctuur bij hielspoor en de resultaten zijn veelbelovend. Sommige van deze onderzoeken hebben aangetoond dat acupunctuur kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking bij hielspoor. Bijvoorbeeld, een onderzoek uit 2013 met 60 patiënten met hielspoor vond dat acupunctuur effectief was bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid en het looppatroon.

Een ander onderzoek uit 2014 met 102 patiënten vond dat acupunctuur effectief was bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven bij patiënten met hielspoor. Er zijn verschillende positieve resultaten die mensen kunnen ervaren bij de behandeling van hielspoor met acupunctuur. Deze resultaten kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Vermindering van pijn en ontsteking in de hiel
  • Verbetering van de beweeglijkheid en het looppatroon
  • Vermindering van spanning en stijfheid in de voet en enkel
  • Verbetering van de bloedcirculatie in de voet en enkel
  • Versterking van het immuunsysteem

Wilt u meer weten over acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door zorgverzekering

Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB praktijk en zorgverlenerscode. De acupunctuurbehandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed. Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie alternatieve behandelwijzen KAB. Acupunctuur Haarlem is een moderne praktijk en houdt zich scherp aan de regels met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek de praktijk van Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een professionele acupunctuurpraktijk, gelegen aan de rand van Haarlem-Noord. De moderne acupunctuurkliniek ligt in een groene omgeving tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord en beschikt over een wachtruimte met receptie en drie behandelkamers. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Heemstede en Aerdenhout.

Acupunctuur Haarlem

Acpunctuur Haarlem

Acupunctuur Haarlem is een zeer professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes aan de rand van Haarlem-Noord.

Bij traditionele acupunctuur uit de Chinese Geneeskunde worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke plekken van het lichaam. Bij moderne acupunctuur komt geen acupunctuurnaald aan pas maar wordt laserlicht door middel van een laseracupunctuur apparaat gebruikt.

Acupunctuur Haarlem is onderdeel van Yuk Chi Acupunctuur.

Contact

Acupunctuur Haarlem

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten